lördag 7 januari 2012

Stillastående

Så här ser det ut på vinden just nu. Det är reglat och klart överallt. Nytt, väldoftande spån har krattats ut. Två gamla plankor är utlagda som gångbro in till badrummet.
Ett undergolv är på plats i den ena gamla kattvinden där vi tänkte husera gäster i framtiden. Det var enklare att göra så än att regla om den lilla biten. Spånet här luktade gott och behövde därför inte grävas bort, det gjorde att det var svårt att få tätare regelverk på plats, så lösningen blev att vi behöll de befintliga reglarna och lade ett undergolv av råspont.
Ett par fack saknar fortfarande spån, men vi har ett par extra balar ute i ladan som står och väntar på att bli uthällda. Och, ja... sen har det liksom inte hänt något mer. På flera månader. Vi tappade sugen lite när fabriken som tillverkade isoleringen vi ville använda brann ner till grunden i somras. Och så hade vi ju tänkt lägga golvet innan vi isolerade för att ha ett vettigt underlag att stå på när vi skulle isolera. Men det går ju inte att lägga trägolv i utomhustemperatur mitt i vintern. Men nu har vi tagit oss i kragen och sökt reda på ett alternativt isoleringsmaterial. Så nu kanske vi kan komma igång igen snart. Man kan ju alltid hoppas.

2 kommentarer:

  1. Men va tråkigt. Saker ska bara flyta på!
    Hoppas ni hittar tag i någon annan!! Och heja er!!!!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det ser härligt ut emd spånfyllningen. Att det tar tid gör inte så mycket - det är vikigare att det blir bra :-) Och det blir det ju.

    SvaraRadera