söndag 26 december 2010

En "förebild"


Så här ser vår lilla "gård" ut nu. Planer finns på vissa förändringar. Eller som vi ser det - förbättringar. Husen ska målas i en ljusare röd och gulockra och kimröksgrå ska bli komplementfärger. En lönn ska tas ner, syrener flyttas för att bilda en ny häck ut mot vägen, nyponrosen beskäras kraftigt, ölandstoken tas bort, hallonsnåren rensas, ett trädgårdsland anläggas, alla fönster måste fixas, en syll ska kollas och eventuellt bytas, vinden isoleras, badrummet renoveras, hela nedre våningsplanet fräschas upp, grunden kollas, golven isoleras, tak bytas, marknivåer sänkas, kompost anläggas, möbler målas, ladan rensas, snickarverkstad fixas, ladudörr breddas, fruktträd planteras... Herregud. Vi har en tioårsplan som kanske inte kommer att räcka när man tänker efter. Men spännande ska det bli!

Gammalt blir nytt


Lite inomhuspyssel har det blivit. Den pyssliga av oss har letat fram några gamla fat och koppar och limmat ihop ett helt nytt tårtfat. Tjusigt värre va?! Det känns kul att kunna återanvända lite av det som fanns i huset när vi köpte det. Ett tårtfat i helt ny tappning men med gammalt material som annars aldrig hade fått se dagen ljus igen.

Snö i massor


Redan den tredje advent låg snön nästan ända upp till fönstret på baksidan av vårt gamla hus. Vi skottade när vi kom på fredagskvällen för att kunna köra in med bilen, vi skottade på lördagen för att kunna ta oss in i ladan och vi skottade på söndagen för att kunna ta oss ut med bilen igen. Tur att åtminstone en av oss gillar att skotta!


Snart har nog hela ån frusit till, men än kan man höra ljudet av vattnet som rinner under isen. Underbart!


Magisk miljö och en lisa för trötta själar. Vilka vintervägar, som gjorda för sparkåkning. Hmm, måste kanske köpa en sådan inför nästa besök när vi ska stanna lite längre.

torsdag 9 december 2010

Vinterfröjd!





Och inne i huset fortsatte målningen. Allt nödvändigt finns samlat på ett ställe. Färg, penslar, rörpinne, burköppnare och - knäck!

Is och vatten


Det har varit kallt. Riktigt kallt. Enligt en granne nere på 23 minusgrader. Fönstren i trapphuset var så här tjusiga och isiga när vi kom till huset sist. Isen sitter på insidan. Trappan går ovanför pumprummet där varmvattenberedaren också står. Som de flesta nog redan räknat ut hade vi inget vatten. Det hade frusit. Det var bara att gå ut och hämta in snö i stora lass och smälta på spisen. Lördagen tillbringades med att åka och köpa ett element och cellplastskivor för att isolera pumprummet lite bättre och få upp värmen ordentligt. Termometern går bara upp till 40 grader och den slog i taket... Men sent på lördagkvällen hade vi vatten i badrummet igen. Ganska skönt att kunna spola på toaletten igen...


På söndag morgon hade huset tinat upp så pass att vattnet i köket återkom också. Nu får vi se hur det blir nästa gång vi kommer ut.