söndag 17 oktober 2010

Härliga höst!


Morgonstund har guld i mun. Inte för att vi särskilt ofta är uppe och upplever morgonstunden, morgontrötta som vi är, men eftersom vi skulle till glasmästaren kom vi upp i tid. Vilken morgon! Rimfrosten täckte allt, solen gick upp rakt framför huset och naturen skiftade i koppar och guld. Ibland är man bara tacksam.


Huset är omgivet av träd och de flesta har tappat sina löv. Vi krattar och krattar. Det är mysigt. Vi har 15 säckar lönnlöv. Det är inte så mysigt. Någon som vill ha?

Fönsterfix


I lördags gick vi upp i ottan för att hinna plocka loss de trasiga fönstrena i köket och få iväg dem till glasmästaren i tid. Innerfönstret lossnade snällt men ytterfönstret hade bestämt sig för att det satt bra som det var. Tack och lov då för gårdagens spontaninköp! En...


... gummiklubba! Med hjälp av den och lite milt våld lossnade fönstret tillslut. Det hade suttit oöppnat i minst fem år enligt tidningen som låg mellan fönstrena, under fönstervadden. Fönsterluckorna stängdes och på insidan silvertejpade vi upp ett liggunderlag för att hålla kylan ute. Allt gick väl och nu har vi hela köksfönster igen och det känns bra nu när det talas om iskyla och nordanvindar.

söndag 10 oktober 2010

Städa, städa, varje fredag...


... och så varje jul. För det tycker jag är kul. Nä, inte så värst egentligen, men första helgen i huset var det RIKTIGT roligt att städa! Säljarna lämnade huset som det var till oss, med alla gamla fina möbler och alla grejer man kan tänkas behöva. Himla snällt och bra på alla sätt. Men. Smaken är ju som bekant som baken och vi vill nog inte ha riktigt så många saker. Överallt. På varenda upptänklig yta. Framförallt på väggarna. Så vi har packat kartong efter kartong och säck efter säck med saker och ställt ut i ladan. Sedan har vi skurat. Det behövdes. Ingen har varit i huset på ett tag, så det var lite att göra.

Hålet i fönstret


Golfbollsstora hål mötte oss första helgen i huset, tvärs genom båda rutorna i ena köksfönstret. Attentat trodde mamma. Älgjakt trodde jag. Tills vi hittade stenen på köksgolvet.


Stenskott visade det sig. Någon mindre försiktig/skicklig person hade röjt dikena vid vägen utanför oss med någon slags monstermaskin. Eller vad sägs om detta:


Tyvärr ser vårt ena träd likadant ut, flera meter upp i luften. Vad gör man åt sånt? Det kan ju inte vara så bra precis, med nya "sår" så här precis innan vintern?